En av GB glassens mörka baksida


Fan vad jag känner mig effektiv, hann läsa några sidor i den hemlige kocken på väg in till Hässleholm i morse, sökt jobb, kollat efter lägenhet, plockat ihop mig och druckit en liten kopp kaffe (inte bra med för mycket) och ska snart bege mig till inskrivningen på skolan med syster yster! Sen blir det tvätta, laga mat tills ikväll och packa sen bär det av till Sölvesborg för natten när min prins slutar jobba!

Bli rädda när ni stoppar i er vaniljglassen i sommarhettan, även om tanken är för att njuta, det är ingen äkta vanilj utan

  • etylvanillin; syntetiskt framställt av petrokemiska produkter, billigt, finns även i parfym och exempelvis toalettrengörings medel.3,5 gånger starkare än äkta vanilj.
  • vanillin; vanillinmolekyl som utvinns ur bl.a lignin som finns i exempelvis rötad gran. 400 gånger starkare än äkta vanilj, används till glassar, efterrätter, konditoriprodukter och drycker av något högra kvalitet. Försöker härma vaniljen, men lyckas inte med smaken.

Detta får du om du köper GB glass och Triumf glass, bl.a. Detta är ett knep för att sänka produktionskostnaderna för tillverkarna.

Hoppas jag inte förstörde den goda vaniljglass njutningen för er såhär i den underbara värmen.

Hold on,

I don't know what more to ask for, I was given just one wishIt's about you and the sun. A morning run, the story of my maker.. what I have and what I ache for.


Jag satt som vanligt och drog ut på tiden, tills jag insåg att "nu måste jag skynda mig".. gjorde mig klar i 190, efter en kvart får jag sms:et "jag är inte inne förrän 15:40". Skönt, tänkte jag.. nu slipper jag stressa mer. Jag gjorde mig klar i lugn takt, hjärtatrytmen hade redan då börjat skena iväg. Av vana vet jag att det lägger sig om jag försöker andas och ta det lugnt. Jag satte mig ner, istället slog en värmebölja inom mig.. svetten började rinna i takt med att mitt hjära klappade allt fortare. Jag kände hur skakningarna började nå fingertopparna, efter en stund skakade hela jag.. helt utan anledning?!

Jag bad om skjuts upp till stan, jag kände inte mig i tillräckligt gott skick att sätta mig själv bak ratten. Blicken tappade fästet allt mer, det kändes som någon skakade om min hjärna då och då.. yrseln kom tätare inpå. Andningen blev tyngre och tyngre, jag fick svårt att hålla mig själv stilla. Väl uppe på stan, stan kryllade av folk eftersom ett festivaltåg intagit större delen av centrum, ökade symptomernas intesitet samtidigt som rädslan och obehaget steg inom mig. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, skulle jag fly eller gömma mig? Eller skulle jag dö?

Jag försökte att inte fokusera alltför mycket på min ångest, hur påtaglig den än var, jag väntade på min vän som jag inte träffat på ett tag.. sms efter sms "bussen är försenad". Ångesten gjorde sig bara mer påmind ju fler sekunder som tickade på klockan. Jag ringde upp min syster som kom för att hämta mig, körde mig upp till akuten där jag fick komma in direkt.. väl där brast tårarna. Jag var livrädd! EKG, prover efter prover, kanyler efter kanyler, blodtryck, lungröntgen och EKG senare fick jag, äntligen, 5 timmar senare komma hem; väl omtumlad, mascara i hela ansiktet och frösen. Och UTAN propp i lungan, tacka gud för det!


Eftersom att jag har ångest nästan varje dag så trodde jag inte denna dagen skulle bli värre än vanligt, men jag trodde aldrig att denna panikattacken skulle komma. Jag har aldrig varit så rädd förut! Jag visste att jag inte skulle dö innerst inne även om det kändes så. Läkaren försökte trösta mig med att "du kommer att överleva detta!" med en klapp på armen. Han förklarade för mig att mitt hjärta slog för fort och ojämnt men att det inte var livsfarligt.. då började jag starkt fundera på hur det känns om hjärtat skulle ha slagit Ännu snabbare? Olidligt. Jag var verkligen ett nervvrak!

Tack C och R

Hold on,