August 31th

Målaren har ännu inte dykt upp, sånt kan göra mig så fruktansvärt arg; summan av kardemumman: man behöver inte säga att man ska komma på måndagen om man inte gör det!.. däremot så är snickaren här och lägger nya bänkskivor i köket! Så nu har vi sågspån överallt inne i skåpen och på golvet. Härligt! 

Ska snart på möte på Arbetsförmedlingen, jippi! Vi får väl se om dem har något att komma med denna gången då.

Love,
J

August 30th at Ronnebygatan

Ännu sover vi i vardagsrummet, målaren som lovat att komma igår uteblev.. och vi fick ytterligare en natt i vardagsrummet. Känns som att det kommer bli en till, idag har visserligen reparatören varit här med en snickare; så idag fick vi en ny spisplatta och ett nytt lysrör i köket. Imorgon kommer snickaren och lägger dit nya bänkskivor, tyvärr likadana som vi redan har. Så idag måste Jag tömma alla bänkar och dem översta hyllorna i skåpen eftersom Rasmus jobbar sent idag, jätte sent. Igår när vi var i tvättstugan tittade Rasmus på mig och sa "detta har varit den tråkigaste hemma dagen" och såg ledsen ut, precis som ett barns.. vi hade helt enkelt bara haft en tvätt/städ och matlagningsdag. Inget för Rasmus alltså! Han har dock fått kläm på det här med att skura och torka av i köket efter maten, och det är bra! Han har till och med börjat tipsa sina kollegor om maträtter, "det är kul att laga mat". Kanon!

I helgen har vi tänkt att försöka måla vardagsrummet så det är klart tills jag opereras nästa vecka, annars hinner vi inte måla innan soffan kommer (v39-41 någon gång). Och jag vet inte hur lång tid min axel kommer ta på sig att läka eller någonting, hoppas på det bästa. 

Alla som känner sig manade är välkomna att hälsa på oss i Kallekrona!


Love,


J
Sovrummet.


Home sweet home, Karlskrona

Längesedan jag skrev här, nu tänkte jag skriva igen för att hålla er familj, vänner och övriga uppdaterade om mitt nya samboliv i den mysiga staden Karlskrona.

Vi har ännu inte kunnat packa upp alla våra lådor vi har, vi saknar en del möbler.. vardagsrummet är bara en stor dansbana än så länge. På fredag åker vi till ett köpcentrum här utanför för att kolla på en soffa! Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får hit vår skänk, som skall sprut lackeras i svart.

Vår hyresvärd ska komma hit någon dag och fixa lite små saker och måla sovrummet, så just nu lever vi i en forntida 80-tals idyll om man tittar på vinyltapeterna. Sovrummet har någon obehaglig ljusgrön nyans, där jag hellre skulle vilja ha gammel rosa.. men den färgen går inte riktigt hem hos min sambo; vilket jag kan förstå.
Karlskrona är inte alls likt Hässleholm, vilket jag är otroligt glad över, här är det livat alla dagar i veckan. Här finns mängder av restauranger, butiker, affärer och båtar. Vi har mycket kvar att utforska än, men det finns gott om tid! Kanske hela livet till och med.

Vår lägenhet är för övrigt mycket öppen och ljus, med 3,30 m i takhöjd, huset är byggt 1910. Mysig, och mysigare ska den bli. Vi bor på 4:e våningen, alltså högst upp om man bortser från vinden som består av förråd. Hiss finns, jätte bra när man ska tvätta eller har handlat. Trapphuset går i en spiral med bra lutning på trapporna, bra för den som vill motionera och känna på mjölksyran; det förutsätter självfallet att man går uppåt, neråt är ju ingen sport!

Förövrigt så har jag dragit på mig någon åkomma, smärtor under revbens kanten på högersida. Doktorn nästa!
Här kommer en bild på planlösningen på lägenheten som min kära far har gjort till oss mer bilder kommer senare, vi hörs!

Love,
J