Home sweet home, Karlskrona

Längesedan jag skrev här, nu tänkte jag skriva igen för att hålla er familj, vänner och övriga uppdaterade om mitt nya samboliv i den mysiga staden Karlskrona.

Vi har ännu inte kunnat packa upp alla våra lådor vi har, vi saknar en del möbler.. vardagsrummet är bara en stor dansbana än så länge. På fredag åker vi till ett köpcentrum här utanför för att kolla på en soffa! Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får hit vår skänk, som skall sprut lackeras i svart.

Vår hyresvärd ska komma hit någon dag och fixa lite små saker och måla sovrummet, så just nu lever vi i en forntida 80-tals idyll om man tittar på vinyltapeterna. Sovrummet har någon obehaglig ljusgrön nyans, där jag hellre skulle vilja ha gammel rosa.. men den färgen går inte riktigt hem hos min sambo; vilket jag kan förstå.
Karlskrona är inte alls likt Hässleholm, vilket jag är otroligt glad över, här är det livat alla dagar i veckan. Här finns mängder av restauranger, butiker, affärer och båtar. Vi har mycket kvar att utforska än, men det finns gott om tid! Kanske hela livet till och med.

Vår lägenhet är för övrigt mycket öppen och ljus, med 3,30 m i takhöjd, huset är byggt 1910. Mysig, och mysigare ska den bli. Vi bor på 4:e våningen, alltså högst upp om man bortser från vinden som består av förråd. Hiss finns, jätte bra när man ska tvätta eller har handlat. Trapphuset går i en spiral med bra lutning på trapporna, bra för den som vill motionera och känna på mjölksyran; det förutsätter självfallet att man går uppåt, neråt är ju ingen sport!

Förövrigt så har jag dragit på mig någon åkomma, smärtor under revbens kanten på högersida. Doktorn nästa!
Här kommer en bild på planlösningen på lägenheten som min kära far har gjort till oss mer bilder kommer senare, vi hörs!

Love,
J
Maria - med bebis i magen ☆:

vad roligt att du hittat tillbaka då :)

Kommentera inlägget här: